Ook dit jaar wordt de Sint-Jozefstocht terug georganiseerd in West-Vlaanderen, meer bepaald tussen Ieper en de abdij van Westvleteren.

Programma zaterdag

Er wordt reeds een programma voorzien op de vooravond van het feest van Sint-Jozef, dus op zaterdag 18 maart.

We zijn welkom vanaf 18u bij diaken Bart Lefever en zijn gezin, in Ter Olmen 6 te Ieper, voor een maaltijd. Om 19u30 start een avondprogramma met wake (voor zij die later aansluiten).

Wie dit wenst, kan nadien overnachten bij het gezin of bij een gastgezin in de buurt. Of u kunt natuurlijk zelf voor logement in de buurt zorgen.

Programma zondag

We verzamelen tegen 9u aan de Onze-Lieve-Vrouw Middelareskerk in de Capucienenstraat (46) in Ieper. Daar zullen we de eucharistie vieren (én animeren), waarna we aan de staptocht beginnen.

Deze tocht (ongeveer 19km in totaal) voert ons naar de abdij van Westvleteren in de namiddag, waar we deelnemen aan de vespers.

Vervolgens gebruiken we de maaltijd in de brasserie naast de abdij, waarna we met een bus teruggebracht worden naar Ieper. Daar wordt de aankomst voorzien rond 20u.

Mee te nemen

  • Stevige wandelschoenen, bestand tegen modder
  • Een picknick, drank en een tussendoortje indien nodig

Financieel

  • De Sint-Jozefstocht is gratis! Er is m.a.w. geen inschrijvingsgeld. We doen wel een omhaling en u kunt een vrije bijdrage doen.
  • Voor de maaltijd op zondagavond (in de brasserie) vragen we u om €20 contant mee te brengen.

Bereikbaarheid

Met de trein

Er is een rechtstreekse trein vanaf Gent-Sint-Pieters, met aankomst in het station van Ieper om 8u44. De kerk ligt op wandelafstand van het station (minder dan 1km).

Met de wagen

Aan de OLV-Middelareskerk van Ieper (Capucienenstraat 46 te Ieper) is parkeergelegenheid.

Contact

CONTACTPERSONEN

  • Alexis De Groote, 0497 52 61 67
  • Dries De Cock, 0473 11 57 91

E-MAIL

info@sint-jozefstocht.be